Herkese selam,
Mesela bir üniversite okumadığınızı varsayalım ama yazılım konusunda gerçekten iyi bilgilere sahipsiniz elinizde sağlam projeler var ve bunlarla bir şirkette işe başladınız. Aldığınız maaş sırf üniversite okumadığınız için bir yerde sınırlı kalır mı? Sizden daha az iş yapan bir üniversite mezunu sizden daha yüksek bir maaş alır mı? Maaşın katlanma miktarı üniversite mezunu bir kişi için mezun olmayana göre daha mı fazladır?
Fatih Şirketlerin asıl önem verdiği şeyin disiplin ve verilen işin yeterli düzeyde yerine getirilip getirilmediğine baktığını düşünüyorum. Ayrıca birçok ünlü yabancı teknoloji şirketleri de üni mezuniyeti aramıyor. Misal: Google Apple IBM Buradan da inceleyebilirsin.
Fatih kendini kanıtlayıp artık şirket için bir ihtiyaç değilde zorunluluk haline geldiğin zaman okulun hiç bir önemi kalmıyor bence
Fatih Asla. Yazilim sektorunde universite diplomasinin cok bir onemi yoktur.Siz ise interview verirken size hangi uni okudugunuz falan sormazlar sorsalarda muhabbet olsun diye sorarlar.Esas interview onlarin verecekleri sorulardirki bu sorular tamamen yazilim hakkindadir.Iyi sanslar
Ben zaten şirkete girdikten sonraki süreci sormuştum. Bir üniversite mezunu bizden sırf üniversite okudu diye daha yüksek görünebilir mi? Yoksa bu orda burda dolaşan bir dedikodudan mı ibaret?
Fatih maaş olarak ve statü olarak görülebilir ama zamanla aşılabilecek konu diye düşünüyorum
çoğu büyük firmalar üniversite mezunu olup olamanı çok fazla önemsemezler. yeteneğine bakarlar.(bkz: google,microsoft vb.)ama diplomanın önemi kesinlikle olur.çok yada az önemi olması firmadan firmaya değişir.