Öncelikle merhaba. Ben kullanıcıdan veri almak istiyorum iki kelime (evli veya bekar yazacak) bunu nasıl yaparım sadece karakter girişi
akalin scanf("%s",degiskenAdi); ya da gets(degiskenAdi);
gets metodu boşluktan sonra da değer almaya devam eder scanf boşluktan sonraki değerleri almaz karakter dizileri için
Fatih bakın benim yapmaya çalıştığım aşağıdaki akış diyagramı ama ders öğretmeni karakter girişi istediğini söyledi bende şöyle bir şey yapıcam eğer "evli" ya da "bekar" girmezse tekrardan aynı soruyu sorsun istiyorum lakin bunu nasıl yapacağımı çözemedim sadece bu yukarıda belirttiğim kelimelerin girilmesini istiyorum
gönderdiğiniz akış diyagramında gerekli her şey mevcut. İnternetten de çeşitli örneklere bakarak sorunuza yanıt bulabilirsiniz.
Fatih Gerekli her şeyin mevcut olduğunu bende biliyorum. Ben bunu c ye dökmem lazım lazım sadece karakter girişi istediği için eğer gerekli kelimeyi girmezse soruyu tekrar sormasını istiyorum.
akalin While döngüsü ile yapabilirsin. bi if ile kontrol et while içinde değeri sonuç true ise döngüyü kır değilse tekrar while içinde değer iste