codificadora Bunu daha önce başka bir başlıkta da yazmıştım. Yazılım mühendisliği olarak bahçeşehir üniversitesi veya yine yazılım içerikli bilişim bölümlerinde adı olan yıldız teknik gibi üniversitelere giremiyorsan kalan üniversiteler hakkında çokta düşünmene gerek yok. Neredeyse hepsi aynı eğitimi veriyor, bir de üniversitede aldığın eğitimin kişide bitmesinin de etkisi var bunda. Sallıyorum sağlık alanında bir bölüm gireceğini varsayarsak üniversitenin çok önemi var çünkü imkan ve öğreticek kişilerin önemi çok oluyor bu alanlarda. Fakat yazılım, bilgisayar bölümlerinde kişinin kendini donatması çok önemli, bu yüzden puanın ney ise, ona göre sıralamaları yüksek olandan düşük olana kadar sırala, düşün ve ona göre karar ver. Son olarakta İstanbul'da üniversite tercihlerinde en çok dikkat edip araştırman gereken bir konu da üniversitenin konumu. Nerede ve bulunduğu yer nasıl bir yer bilmekte fayda var. Bu senin için +1 değil +10 değerinde olur. Hüsrana uğrayabilirsin, çünkü burada ki çoğu üniversite sokak arası dershane gibi, kampüsleri olmayan üniversiteler var. Tanıtım sitelerinde gösterilen fotoğraflarda var olarak görebilirsin fakat kendi bölümün o kampüste veya bölgede olmayabilir. Bazı üniversitelerin yerleşkeleri hep farklı farklı yerlerde kimisinin, bir kampüsü anadoludayken diğeri avrupada bile olabiliyor bu yüzden konum çok önemli. Biraz uzun olmuş olabilir yazı fakat umarım yardımı dokunur.