Wurble Üniversiteye başlamadan önce de bir şeyler bilerek gitmek istiyorum ve en azından bir yazılım dili hakkında bilgi edinmeye karar verdim fakat hangi yazılım dili olacağı , nereden alınacağı hakkında biraz kafa karışıklığı var.
Bunu senin belirlemen daha iyi olacaktır. Hangi alan (mobil, web vb.) daha çok ilgini çekiyorsa o alana uygun bir dil seçip ilerlemek senin avantajına olacaktır.
Wurble Ama bu kursların çoğu bizi bir şeyler biliyor kabul edip üstüne koyarak devam ediyor.
Aslında sıfırdan programlama öğreten bir sürü kurs var. "Sıfırdan" kastım, bir programlama dilinin en temelinden anlatmaya başlamak.
Wurble Oysa ben genel olarak yazılım ve programlama da sıfırım. Yani hiçlik.
Yazılım ve programlama hakkında bilgi edinmek için bir kursa ihtiyacın yok aslında. Bol makale okuyup video izleyerek kafanda yazılım ve programlama kavramlarını netleştirebilirsin.
Wurble Nasıl bir şekilde ilerlediği , yazılım için hangi programlar gerektiği vb hiçbir şey ama hiçbir şey bilmiyorum.
Dediğim gibi bunlar aslında hep araştırma ile öğrenilebilecek şeyler. Örneğin bir mobil uygulamanın nasıl yapıldığını mı merak ediyorsun, Google'da "How to create a mobile app" diye aratıp detaylı pek çok yazıya ulaşabilirsin.