Arkadaşlar 13 yaşındayım yazılıma yeni başladım sizce ilk olarak hangi dili öğrenmeliyim kısacası 13 Yaşında yazılıma yeni başlamış birine tavsiyeleriniz neler?
ArdaTamac 13 yaşındayken bence çok kasmadan yazılıma olan ilgini artıracak şeyler yapmalısın. Aşağıdaki gönderide oynayarak yazılım öğrenebileceğin bazı oyunları listelemiştim.
https://www.instagram.com/p/B-mnw1xg0mx/?igshid=1kf8ftpsa1c2e
Ya da bir programlama dili öğrenip kendini yormak yerine HTML ve CSS öğrenip statik websayfalar geliştirerek yazılıma ilk adımları atabilirsin. Bu iki teknoloji basit ve eğlencelidir.
Akif böyle oyunları sevmiyorum oyunlarla felan kodlamayı pek öğrenemiyorum HTML'i zaten biliyorum CSS öğrenmeye çalışıcam programlama olarak en kolay programlama dili nedir?
ArdaTamac Kolaylıktan kastın yazım kolaylığı ise Python denebilir.
Akif anlama açısından basit kodlamaya yeni başlamış bir kişinin kolaylıkla anlayabileceği bir ve yazabileceği bir yazım dili çoğu kişi bana C# öneriyor Python zor diyor
ArdaTamac Ben başlarken çoğu kişi tavsiyesiyle html css js yolunu izlemiştim ama o kadar sıkıcıydı ki... Nerdeyse hazır sayılır bi websitesi yaptım ama çok sıkıldım çünkü programlamanın heycanını bana vermiyordu geç bi karar olsa da sonunda bıraktım ve şimdi ilk önce c sonra c++ öğrenmeyi planlıyorum hatta başladım Yani o dil sana uygun gelmiyorsa ve sıkıcıysa bundan iyice eminsen geç olmadan kendine yön vermekden korkma diyebilirim.
Keşke %100 Türklerin yaptığı oyun ile Kodlama eğitimi veren site olsa :/
Python ile başlamanı öneririm, kolayca sonuç alabildiğin kolay öğrenilen bir dil, başarılar dilerim