Herkese merhaba değerli ziyaretçiler ve yazılım severler. Bugün sizler için yeniden bir kafa dağıtmalık oyun listesi hazırladım. Eminim ki neredeyse herkes listedeki en az 1 oyuna göz ucundan da olsa bakacaktır. Önceki listedeki görüntülenme sayısı çok yüksek olduğu için 2. bir liste iyi olabilir diye düşündüm ve sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca oyun sayısını da arttırdım. Haydi başlayalım!
Life is Strange

Yavaş yavaş akan ama yeri gelince eğlence, huzur ve endişe yaşatan, birden fazla duyguyu belki aynı anda yaşamanızı sağlayan bir oyundur Life is Strange. Güzel ve ilgi çekici hikayesi ile sizi alıp başka diyarlara götürebilir. Kodlardan biraz uzaklaşmak istiyorsanız, oynamanız gereken ilk oyun olması gerektiğini söyleyebilirim. Kesinlikle ilginizi çekecektir.
LIMBO

Oynamış çoğu kişiyi etkisine almış ve kendisine hayran bıraktırmış olan LIMBO, bol bol bulmacayla dolu karanlık atmosfere sahip bir platform oyunudur. Gerek işleyiş tarzıyla, gerekse bulmacalarıyla sizi kendi dünyasına götürebilir. Her ne kadar dışarıdan korkunç gibi gözükse de bir süre sonra aynı atmosferin içerisine giriş yapıyor ve olayları daha iyi anlayabiliyorsunuz. Ama bulmaca çözemeyecek durumdaysanız burayı atlayabilirsiniz.
A Story About My Uncle

Amcamızın birden ortadan kaybolmasıyla ve bizim de onun peşine düşmemiz sonucunda fantastik bir dünyada gerçekleşen olaylar sizi içine çekebilecek cinsten. Harita ve atmosfer tasarımlarını çok hoş bulacağınız A Story About My Uncle, genel olarak bir parkur oyunudur. Ancak bu konuyu çok daha farklı bir şekilde işlemiş ve etkileme konusunda başarılı olmuştur. Farklı dünyaları ve yaratıkları keşfetmek isterseniz, bi' bakın derim.
Mount & Blade: Warband

Neredeyse hepimizin bildiği bir oyun ancak kesinlikle listede olması gerekiyor. Hem RPG, hem aksiyon hem de macera dolu Warband, gönüllere taht kurmuş ve artık klasik bir oyun haline gelmiştir. Türk oyuncu topluluğu tarafından çok beğenilmiştir ve hala da oynanmaya devam ediliyor. Eğer hala oynamadıysanız çok şey kaçırdığınızı temin ederim. Kesinlikle oynayın.
Fallout: New Vegas

RPG'nin tadını size dolu dolu yaşatan nadir oyunlardan birisidir New Vegas. Fallout evrenindeki en iyi rol yapma oyunudur bana göre. Las Vegas'ın kumlu yollarında birbirinden farklı insanlarla, yaratıklarla ve robotlarla karşılaştığımız, dilersek diyalog kurup ilişki oluşturabildiğimiz, istersek bir topluluğa karşı kötümser davranıp istediğimiz şekilde ilerleyebildiğimiz bir oyun New Vegas. Eğer bu deneyimi tatmak isterseniz durmayın derim.
Cities: Skylines

SimCity'i daha önce denemiş ve sevmişseniz Skylines tam da size göre bir oyun. Simülasyon oyunlarının önde gelenlerinden birisi olan Skylines, SimCity'nin size sunduklarının çok daha üstünde bir deneyim yaşatıyor. İstediğiniz topluluğu ve şehri kurabilirsiniz. İster eğitimli, ister eğitimsiz. Kim bilir, belki yazılım topluluğu bile oluşturabilirsiniz 😃. Karar sizin, yıkın ve tekrar kurun. Düzenleyin ve toparlayın. Her şey serbest!
Project CARS 1 & 2

Pist ve normal simülasyon şeklinde olan yarış oyunlarını seviyorsanız değerlendirebileceğiniz başka bir seçenek. Ancak tam bir yarış oyunu diyemeyiz, çünkü sürüş mekanikleri çok gerçekçi olduğundan Need for Speed gibi bir yarış yapamıyoruz. Oyun içerisinde araçları çok dikkatli ve titiz bir şekilde sürmeniz gerekiyor. Hava koşulları da sürüş dinamiklerini etkilemekte. Yağmurda araçların normale göre daha fazla kayması, kar üzerinden giderken daha yavaş hızlanması gibi etkenler mevcut. Gerçekçiliğe önem veriyorsanız test etmelisiniz. İster ilk oyun ister ikinci oyun, hiç fark etmez ama denemeye değer.
Age of Empires III

Strateji oyunu olmadan bir liste olmaz diye düşünüyorum. Aslında Age of Empires serisinin her oyunu kafa dağıtmak için uygun ancak ben en çok sevdiğimi bu listeye ekledim. Siz dilerseniz en çok sevilen Age of Empires 2'ye de bakabilirsiniz. O da deneyimlenmesi gereken bir strateji oyunudur. İmparatorluğunuzu geliştirip diğer krallıklara ve topluluklara saldırmak, ittifak kurup başka birliklerle savaşmak hem kafanızı dinlendirir hem de sizin keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Oluştur ve savaş!

Evet değerli okurlar, bu listenin de sonuna gelmiş bulunmaktayız. Düzenli olarak her hafta 1 adet liste hazırlayacağım ve sizlere sunacağım. Bu şekilde hem yeni oyunlar hem de yeni dünyalar keşfetmiş olursunuz. Umarım listedeki oyunlara ya da herhangi bir oyuna şans vermiş ve beğenmişsinizdir. İyi günler, iyi oyunlar dilerim!