Ben ütopik kitaplar seviyorum. Lise zamanında en sevdiğim bir solukta okuduğum seri Şimşek Hırsızı serisiydi. Yunan mitolojisi ve amerikan lise tarzında kitaplardı kesinlikle tavsiye ederim. Yaşım lise çağlarını geçkin dersen Labirent serisi de harikadır. İnsanı hikaye hakkında genel olarak düşündürmeye iten bir seri. Ucu açık bilgiler verip seni hikayenin geri kalan parçalarını birleştirmeye itiyor. Tabi ki bu tahminler bazen tutuyor bazen alakası olmuyor çünkü dediğim gibi ütopik yazar ne düşündü kafasında nasıl bir dünya var bilemezsin 🙂
Son olarak yaşım lise değil üniversite çağlarından hallice diyorsan, Dan Brown'un Başlangıç ve Dijital Kale kitaplarını öneririm. Bu kitaplar ne kadar ütopik bilemem ama ayakları yere sağlam basıyor yani günümüzde olabilitesi yüksek belki de bilmediğimiz yerlerde yaşanan şeyler. Diğer kitaplara kıyasla bu iki kitap bambaşkadır. Kitapları bitirdikten sonra bir süre yaşamınızda boşluk hissedebilirsiniz. Bu arada bu iki kitap birbirinden bağımsızdır istediğinizden başlayabilirsiniz. Arkadaşlar lütfen okuyun bu iki kitabı 🙂 Hatta okuduktan sonra yorumlarınızı benimle paylaşın. Ne düşüneceğinizi merak ediyorum. Yazarın kafasında kurduğu dünyayı keşfetmek oradaki dünya ile günümüzdekini kıyaslayarak eksikliklerimizi, artılarımızı görüp sonuçlar çıkarmak çok keyif verici geliyor bana umarım sizde bu keyfi alırsınız.
İyi okumalar 🙂