@ENS Programlamaya yeni başladıysan ve mantığı henüz tam anlamıyla oturtamadıysan mantıklı değil. İki dili ilk başta öğreniyor gibi olacaksın eş zamanlı olarak çok kolaymış gibi gelecek. Ama iş projeye yapmaya gelince ezbere ilerlediğini fark edeceksin.
Ben de programlamaya Python ile başlamıştım ve 2. ayımda Unity C# öğrenmeye başladım ve her şey çok iyi gidiyordu ta ki proje yapana kadar. Bir proje yapmak istedim ve iki dilde de hiçbir şey yapamadığımı fark ettim. Aslında bütün yapıları ezberlemiştim ama nerede nasıl kullanılacaklarını oturtamamıştım. Sonra her şeyi bir kenara bırakıp Python öğrendim.
Programlamaya başladıktan ancak 8 ay sonra tamam artık öğrendim mantığıyla her şey oturdu diyebildim.
İstediğim projeleri nasıl yapacağımın algoritmalarını falan kafamda çiziyordum yani otomatik olarak. Bu şöyle olur bunu böyle yaparsam şu gibi sorunlar olur o sorunları şöyle çözeriz gibisinden sürekli kafamda kurguluyordum yani.
Bundan sonra tekrar C# öğrenmeye başladım 1 ayda ileri seviye C# öğrendim. Bununla eş zamanlı olarak yine 1 ayda Flutter öğrendim. Bununla eş zamanlı olarak 1 aydan daha kısa bir sürede Angular öğrendim.
Mantığını oturttuktan sonra aynı anda 10 dil bile öğrenebilirsin. Ama mesele dil öğrenmek değil teknoloji öğrenmek. Kullanmayacağın teknolojilere boşa zaman harcamamalısın mesela. Ben bugün 7 tane dil biliyorum daha fazlasını öğrenirim ama ihtiyacım yok 7 bile çok fazla. 3-4 tane dil ile neredeyse istediğin her şeyi yapabiliyorsun artık.
Hem onu hem şunu aynı anda öğreneyim zamandan tasarruf ederim deme sana anlattığım gibi denedim ve zamandan kazanayım derken çok daha fazla zaman kaybettim.