Hepinize selamlar. Ben Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı 2. sınıf öğrencisiyim. Tercihini bizim okula yapan arkadaşlara bölüm ve okul hakkında bilgi vereyim.
Bölümümüz Kocaeli Meslek Yüksekokulu'nda yer almaktadır(eski ismi Kullar M.Y.O.)Okul, Kocaeli'nin Kullar bölgesinde yer almaktadır. İzmit merkeze 611 numaralı minibüs ile 20-25 dk uzaklıktadır.
Ders içerikleri olarak ilk dönem programlama dili olarak c/c++ ile başlıyorsunuz. Her bilgisayar bölümünün olmazsa olmaz dersleri olan Programlamaya giriş ve Algoritmalar derslerini görüyorsunuz. İkinci dönem ise Temel bilgisayar donanımı, Veri yapıları ve programlama ve Grafik animasyon 1 dersi ekleniyor.
Biraz da hocalar hakkında...
C/C++, Entegre Ofis,Programlamaya Giriş ve Temel Bilgisayar Donanımı derslerinize Burak Çakır girecek.Bilgisayar programcılığı bölüm başkanıdır. Kendisi öğrenciyle iyi geçinir, gereksiz yere sıkmaz ama sınırlarınızı mutlaka sonuna kadar zorlamanızı ister. Saygısızlık yapmadığınız sürece ters düşmezsiniz. Programlama konusunda deli dehşet bir bilgiye sahiptir. Bilmediğiniz konuyu sormaktan çekinmeyin ama yanlış bildiğiniz konuda sakın üstelemeyin çok fena ayar yersiniz. İşin trajikomik tarafı sizi hiç kırmadan bilgisiyle rezil eder. Lafın özü iyi hocadır.
Matematik,Veri yapıları ve algoritmalar,iletişim ve raporlama dersinize girecek hocamız Nevin Pamuk. kendisi soyadı gibi "pamuk" gibi bir kadındır. Dersine kahve ile girebilirsiniz. Bilgisayar bölümü öğrencilerini sever. Derslerinde ara ara güzel muhabbetler döner. Tek şartı ders anlatıldığı sırada konuşmamaktır. Artık kendisi bilgisayar derslerine girmeyecektir(yeni öğretmenlerin gelmesi sebebiyle). Ayrıca ilk dönem temel matematikten anlatmaya başlar(eksikleri olanlar için).
Grafik animasyon dersinize girecek hocamızın ismi Musatafa Of'tur. Benim gibi grafikle ve frontend ile uzaktan yakından alakası olan bir adam değilseniz dersinden hoşlanmayabilirsiniz. Dersleri diğer hocaların tam tersi biçimde genelde sabah saatlerinde olur. Yapı olarak biraz şakayla karışık sert bir yapısı var. Derste telefonunu sessize almadığı için odağınız dağılabilir. Ayrıca dersleri adobe dokümanlarından işler.
Okul olanakları hakkında...
Bilgisayar labı küçük. Bir pc ye iki kişi oturuluyor. Şahsi bilgisayarı olanlar derse kendi bilgisayarlarıyla katılabilirler.Küçük bir kafetaryası vardır. Kafetaryada bilardo,langırt ve pes 2013 oynayabilirsiniz.
- dönem dersleri hakkında özellikle bilgi vermedim çünkü okulumuz Köseköy M.Y.O ile birleşti. Ders plan programında değişiklik olabilir. Ama yukarıda saydığım dersler büyük ihtimal sabit kalacaktır.
Kısaca okulumdan size bahsetmiş oldum. Sormak istediklerinizi seve seve cevaplarım.