import discord
from discord.ext import commands,tasks
import os
intents = discord.Intents(messages=True, guilds=True, reactions=True, members=True, presences=True, guild_messages=True)
client = commands.Bot(command_prefix="!dc ", intents=intents)
@client.command()
async def send_timed_msg(ctx,*args): #Bu fonksiyon send_timed_messages fonksiyonunu çalıştıcak.
text = ""
for x in args:
text = text + " " + x
await send_timed_messages.start(text)
@client.command()
async def change_interval(*, minutes): #Bu fonksiyon ile de belli bir loopta dönen mesajın kaç dk da bir gönderileceğini değiştirebiliyoruz.
send_timed_messages.change_interval(minutes= minutes) #Hatayı bu satırdan alıyorum
@tasks.loop(minutes= 0.06,count= 2) # Bu ifade ile birlikte aşağıdaki methodumuz loop'a giriyor ve belirttiğimiz aralıklarla tekrar çalışıyor.
async def send_timed_messages(msg,time=0,count=0): # count ifadesine verdiğimiz sayı kadar fonksiyon çalıştığında,fonksiyon çalışmayı durdurur
for x in client.get_all_channels():
if x.id == 886984276342620170: #Mesajı göndermek istediğim kanalın id'si
await x.send(msg)
client.run(myToken)
Selamlar herkese,birşey sormak istiyorum.Şimdi ben yukarıdaki kodu çalıştırdığımızda şu hatayı alıyorum:‘Command raised an exception: TypeError: change_interval() takes 0 positional arguments but 1 was given.’
Bu fonksiyonun tanımı
Galiba tam olarak keyword ve positional argümanları anlayamadım.Hatayı nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?