Merhaba ben Kıbrıs’ ta 10.sınıf öğrencisiyim ve isteğim Türkiye’ de üniversite okumak. Yazılıma merak saldım ve uzun bir süredir araştırıyorum.
Hedefim yazılım mühendisliğiydi , fakat ybs diye bir bölüm öğrendim. Bu bölümde işletme+yazılım veriyorlarmış. Hoşuma gitti, hakkında ufak bir araştırma yaptım.
Size sormak istediğim şu; daha zamanım var, hedefi hangisine koymamı önerirsiniz? İşletme de almak ileride yararıma olur diye düşünüyorum. Fakat YBS nin her iki dersi de yarım verdiğini, mühendisliğin her zaman daha avantajlı olduğunu söyleyen yorumlar okudum.
Kıbrıs’ ta lise eğitimi Türkiye’ deki kadar iyi değil. Daha doğrusu çoğu lise Türkiye için değil de üçüncü dünya ülkeleri için hazırlıyor. Türkiye’ de iyi bir üniversiteye girmek istiyorsam kendi gayretimle çok daha fazla çalışmalıyım. YBS nin puanı yazılım mühendisliğinden daha düşük olduğu için ona daha rahat girebileceğimi düşündüm.
Siz hangi hedefte ilerlememi tercih edersiniz? Eğer YBS okuyanınız var ise bana bölümden kısaca bahsedebilir misiniz?