Yamisagi
Fiziksel olarak katılmak gerekiyor, birçok arkadaşım başlamadan önce online olmasını istiyordu ama başladıktan sonra online olamayacağını hep beraber gördük. Eğitim sürecine gelirsek; herhangi bir öğretmen yok, kendi kendine öğrenmeye dayalı bir sistem var. Öğrenci profillerinde yer alan projeler var, onları en doğru ve en hızlı şekilde sisteme yüklememiz gerekiyor, öğrenci isterse internetten isterse sınıftaki arkadaşlarından yardım alarak projeleri bitirebilir, bitirmek şart değil bu arada. İstenen yere kadar gelip o şekilde de yüklenebilir sisteme ama geçerli puan alınır mı bakmak gerek. Sizin projenizi sizin gibi öğrenci biri kontrol edip puanlıyor ve aynı zamanda yapay zeka da kontrol edip puanlıyor. Eğer kopya gibi durum fark edilirse -42 (cheat) veriliyor, bu profilinizde herkes tarafından görülebiliyor, diğer puanlarınız çalışmalarınız çalışma saatleriniz de başkaları tarafından görülebiliyor. Cheat alınan proje, doğru bir şekilde yapılarak sisteme tekrar yüklenebiliyor. Tabii; birileri sizin ödevinizi kontrol ederek puan kazanırken siz de ödevi kontrol ettirince puan kaybediyorsunuz. Siz de birilerini kontrol ederek puan kazanıyorsunuz, puanınız olmazsa kendi projenizi kontrol ettiremezsiniz. Dengeyi sağlamak gerekiyor. Hafta sonları ekip çalışması oluyor, cuma günleri de sınav. Sınava, ekip çalışmasına katılmak isteğe bağlı. Okuldaki her şey isteğe bağlı gerçekleşiyor ama öğrenci, projeleri tamamlamazsa levelı düşük olur. Kabaca, eğitim sistemini bu şekilde anlatabilirim.