anonimyus Sana yanlış söylenmiş veya sen yanlış anlamışsın bir dille ilgili her şeyi hiçbir zaman için öğrenemeyeceksin.
İlk öğrendiğin programlama diliyle en azından 5 ay yola devam etmen gerekiyor (programlama mantığını kavramak için). Algoritma mantığını kavradıktan sonra ve programlama temellerini iyice anladıktan sonra bu dil ile bir proje geliştirmelisin C# ile bir masaüstü uygulaması yapabilirsin ben genelde veritabanı takip uygulamaları yapıyorum yeni öğrendiğim dillerde. Sen başka bir proje de yapabilirsin. Bu projeyi geliştirdikten sonra (ezbere kod yazmadan), yeni bir dile geçebilirsin veya bulunduğun dilden ilgi alanına yönelik teknolojiyi öğrenerek yola devam edebilirsin.
Başka bir dile geçtiğin zaman önceki öğrendiğin dillerle veya dille ne kadar benzer olduğunu göreceksin. O yüzden dil öğrenme takıntın olmasın önemli olan bu dillerin teknolojileri.
Unity programlamaya yeni başlayan birisinin kafasını karıştırır Generic Classlar, Interfacelar vs. biraz ileri seviye ve nesnel programlama bilgisi ister. Ama tabii tercih senin eğer istiyorsan öğrenebilirsin biraz zorlanırsın ama yine de öğrenirsin. Benim tavsiyem yeni öğrendiğin her dilde ve teknolojide elle tutulur günlük hayatta kullanabileceğin projeler ve uygulamalar yapman bu sana mantığı fazlasıyla kavratır zamanla kendi yol haritanı çizersin.